Gå til sideindhold
Knallert / Regler?

Regler når du kører på knallert

Et kørekort til lille knallert giver dig ret til at køre på en lille knallert, der højst kan køre 30 km/t.

 

Du skal have kørekort til stor knallert, motorcykel eller bil for at køre på en knallert 45, og du må kun bruge knallerten på vejene (kørebanerne) - ikke på cykelstier eller lignende.

 

Det er forbudt at ændre på knallerten/tune den, så den kan køre hurtigere. Hvis politiet får mistanke om, at du har tunet din knallert, kan de kontrolmåle den. Hvis de har ret i, at den er tunet, får du en bøde på minimum 1000 kr. (2016) samt en betinget frakendelse af retten til at køre lille knallert.

 

Bliver du stoppet endnu en gang på en tunet knallert, betyder det en ubetinget frakendelse af retten til at køre lille knallert, en bøde og du får også knallerten konfiskeret. Når en knallert bliver konfiskeret, får man den ikke tilbage igen, og man får heller ingen erstatning for den.

 Derudover bliver din mulighed for at tage kørekort til bil også udskudt til du er 18 år og 6 måneder.

 

Ligegyldigt om din knallert er en stor eller lille model, må du kun køre på den alene, så du må altså ikke have nogen siddende bagpå.

 

Kørsel uden kørekort

Hvis du kører på en lille knallert uden at have knallertkørekort, koster det 2000 kr. i bøde første gang og 4000 kr. anden gang (2016). Hvis du kører på en stor knallert uden kørekort, er bøden på 7000 kr. .

 

Glemt din hjelm?

Du skal altid huske at have hjelm på, når du kører på knallert. Det er både det sikreste og det klogeste, for hvis politiet stopper dig uden hjelm, får du en bøde på 1500 kr. (2016).

 

Fuld og på knallert

Du må ikke køre på knallert, hvis du har drukket over en promillegrænse af 0,5. Bliver du stoppet med for meget alkohol i blodet, får du en bøde.

 

Det er klogest helt at lade være med at drikke, hvis du skal ud at køre, for du kan ikke bedømme, hvor høj din promille er. Spirituskørsel er noget, man tager meget alvorligt, og har du en promille på over 1,2 risikerer du at blive straffet med fængsel.

 

 

 

 

 

 

 Senest opdateret 12.09.2018 13:26 af NETE
Apricore logo